Aflată în Liga a IV-a, CS Victoria Cumpăna are o situație de invidiat, beneficiind de una dintre cele mai frumoase și complete baze sportive din județul Constanța, poate chiar din țară în mediul rural. Inaugurat în urmă aproape un an, Complexul Sportiv “ Centenar” din Cumpăna ar putea găzdui și meciuri de nivelul ligii secunde, fiind dotat cu instalație de nocturnă. “Încă din anul 2000 am avut în program amenajarea stadionului care se afla în acel moment în centrul comunei. În 2001 am demarat proiectul, când am primit milion de lei, dar apoi s-a oprit finanțarea. Nu am renunțat, am crezut în acest stadion, chiar dacă unii ar spune că mi-a luat 18 ani să avem. Avem 1.369 de elevi și peste 3.800 de tineri până în 35 de ani în comună și meritau această bază sportivă. Am mers la toate nivelele, inclusiv cele europene și iată că am reușit. Dar aici nu este vorba despre mine, ci despre echipa din administrația publică de la Cumpăna, despre locuitorii care au crezut în proiectele mele, despre părinții cărora le mulțumesc că și-au adus copii la sport. Și vreau să spun că această bază sportivă este pentru copiii din Cumpăna, cei din alte orașe care își doresc să vină aici și să se antreneze își plătesc singuri tot”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. “S-au făcut investiții extraordinare în infrastructură, avem cea mai frumoasă bază sportivă din județ, după Viitorul. Aceasta a fost strategia pe termen lung, să asigurăm mai întâi baza materială. Apoi, să ne creștem copiii din Cumpăna și punem accent la nivel juvenil, unde avem peste 100 de sportivi legitimați la 5 grupe de copii și juniori. La seniori, suntem pe locul 5 în Liga a V-a, dar diferența este mică față de primul loc și, dacă se va întâmpla să câștigăm seria, vom găsi sponsori”, a completat directorul executiv al clubului, fostul fotbalist Ion Răuță.
Staff tehnic cu experiență
Declarațiile au avut loc cu ocazia conferinței de presă organizate pentru a anunța noul “transfer” spectaculos din cadrul conducerii tehnice a echipei de fotbal. Un eveniment al cărui amfitrion a fost Elena Frîncu, președintele de onoare al clubului. “Sunt aici în postura de președinte voluntar, iar pentru mine este o zi extraordinară. Așa cum spune Gică Hagi în dese rânduri, să fim dobrogeni, să fim români, să fim patrioți”, a spus în deschidere fosta vicecampioană mondială la handbal și cea care a condus destinele sportului constănțean timp de peste două decenii. Astfel, alături de Cristian Mustacă și Vasilică Cristocea, a fost cooptat unul dintre cei experimentați antrenori constănțeni, Constantin Gache, toți foști fotbaliști la FC Farul. În vârstă de 63 de ani, Gache, care a antrenat și la nivelul primei ligi, va coordona activitatea la nivel de copii și juniori, împreună cu noii săi colegi. “Principalul motiv pentru care am acceptat această propunere este ceea ce ați realizat aici. Nu mi-a venit să cred când am venit la inaugurare și am văzut această bază sportivă, așa cum nu există nici în Constanța. Vreau să remarc că sportul educă oamenii și asta îmi doresc să fac și eu, să cresc oameni adevărați. Dacă vom reuși să facem și performanță, cu atât mai bine. Îmi plac copiii, știu că este destul de greu să lucrezi la acest nivel, mai ales că am antrenat la seniori, dar va fi o mare plăcere. Îmi amintesc că, în perioada 1981-1983, pe vremea când încă jucam, am avut și grupă de juniori la FC Farul”, a spus Gache, care a semnat contractul chiar în cadrul conferinței de presă. “Încercăm să atragem antrenori care au fost mari sportivi, cu experiență, și mă bucur că am reușit să facem acest lucru și cu Constantin Gache”, a explicat Ion Răuță. “Constantin Gache este unul dintre mentorii mei, am fost colegi la Unirea Slobozia, apoi m-a antrenat la FC Farul. Cred că împreună vom face lucruri frumoase la Cumpăna, mai ales că avem și această bază sportivă extraordinară”, a adăugat Cristian Mustacă. “Îl cunosc foarte bine, venirea sa nu poate fi decât un lucru bun. Nu am avut ocazia să-l am ca antrenor, doar am jucat împotriva echipelor pe care le pregătea”, a mărturisit Vasilică Cristocea. “Suntem prieteni buni, ne cunoaștem foarte bine și ne înțelegem foarte bine”, a încheiat Constantin Gache.
Bazin de înot la Cumpăna
Pe lângă echipa de fotbal, clubul din Cumpăna se poate lăuda cu rezultate remarcabile la gimnastică ritmică, scrimă, lupte și rugby. “Sportul este un mod de viață la Cumpăna”, a explicat primarul Mariana Gîju, care a dezvăluit că, pe lângă cele trei săli de sport din localitate și Complexul Sportiv “Centenar”, deja inaugurate, există în plan construirea unui bazin de înot: “Lângă sala de sport care poartă numele Elenei Frîncu, acest om al sportului, există un teren împrejmuit pentru bazinul de înot. Indiferent cât trebuie să așteptăm finanțarea, îl vom face”.
Anul trecut, pe noul stadion din Cumpăna s-au desfășurat fazele finale de la Cupa Satelor și Cupa Tymbark, două competiții unde micii fotbaliști de la CS Victoria au obținut rezultate excelente. În plus, la finalul anului trecut, în perioada 4-6 decembrie, juniorii de la Cumpăna au fost prezenți la Bruxelles, unde s-a sărbătorit Ziua Națională a României. “Am ajuns până la Bruxelles și am arătat că România este alta decât se prezintă la pe televizlor. Cumpăna nu este o cumpănă, ci te duce spre speranța că totul se poate dacă vrei cu adevărat”, a declarat Elena Frîncu.