Este oficial! Luni, de la ora 18.00, începe demolarea vechii arene constănțene!

0
768

Lucrările vor dura 6 luni, apoi va demara construcția unui stadion ultramodern

Vechiul stadion din centrul orașului Constanța își trăiește ultimele zile. 1 Mai, Farul, Gheorghe Hagi, sunt numele pe care le-a purtat de-a lungul timpului arena pe care echipa-fanion a județului, Farul Constanța a evoluat timp de întregi decenii. Luni, de la ora 18.00, se va da startul demolării, care urmează să dureze 6 luni. Lucrările se anunță dificile, ținând cont de felul în care a fost construit din blocuri mari de piatra, iar stâlpii de nocturnă sunt masivi și aflați la mică distanță de casele din zonă.

După ce se va încheia această prima etapă, va începe construcția unui arene moderne, care ar urma să fie finalizată în 2 ani. Astfel, cel mai probabil, Farul va disputa primele meciuri pe noul stadion la începutul anului 2026.

„Pe cât de mult am așteptat acest moment, pe atât de greu ne va fi să-l trăim. Luni, 10 iulie, începând cu ora 18, începe oficial demolarea stadionului de care ne leagă atât de multe momente frumoase. Săptămâna trecută am semnat autorizația de desființare și, astfel, am eliberat calea spre demolarea propriu-zisă. Alături de Gică Hagi și de legende ale clubului Farul, vom face arc peste timp și vom pendula între trecut și viitor, nostalgie și optimism, regret și speranța unui viitor luminos pentru Farul și pentru Constanța. Noua arenă, ultramodernă, va avea 18.000 de locuri și va recompensa cu vârf și îndesat valorile și spiritul comunității din care facem parte și istoria clubului nostru. Aștept cu nerăbdare”, a anunțat Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.