luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăSporturiCSM Constanța a dotat Sala Sporturilor cu suprafață de joc de nivelul...

CSM Constanța a dotat Sala Sporturilor cu suprafață de joc de nivelul Jocurilor Olimpice

Sportivii constănțeni vor evolua pe același sistem de parchet de sport folosit și în NBA

Constanța are cel mai bun sistem de parchet pentru sport din România, care a fost deja montat în Sala Sporturilor, urmând să fie mutat în Sala Polivalentă, când se vor finaliza lucrările de construcție. CSM Constanța a prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru Sala Sporturilor. Produs de compania americană Connor, sistemul de parchet modular este identic cu cel folosit la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, precum și de majoritatea echipelor din NBA.

Personalizat cu însemnele clubului municipal, parchetul a fost deja testat de către sportivii echipelor de handbal și de baschet, care au obținut la finalul săptămânii trecute victorii în primele meciuri din noul sezon disputate pe teren propriu. Baschetbaliștii au învins pe CSM Târgu Mureș 84-70, iar handbaliștii au trecut de CSM București cu 28-26.

“Parchetul pe care se joacă în acest moment în Sala Sporturilor din Constanța și se va juca și în noua arenă multifuncțională, este cel mai modern produs de pe piață în acest domeniu al suprafețelor de joc din lemn masiv. Suntem fideli strategiei care a stat la baza funcționării și dezvoltării clubului nostru și în care infrastructura sportivă este unul dintre cei patru piloni pe care ne bazăm. Sportivii noștri au nevoie de cele mai bune condiții de joc și de pregătire”, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

La eveniment au participat sportivii Annemarie Gödri-Părău și Rolland Török– baschet, Ionuț Nistor – handbal și Grigore Andrei – volei, alături de preparatorul fizic Cezar Bărăgău, Emil Jean Nechita Ionescu – director executiv DJST Constanta și Andreea Cârlioru, șeful Compartimentul Sport de la CSM Constanța.

Sistemul de parchet instalat în Sala Sporturilor din Constanța este realizat din lemn de arțar de Grad 1 din punct de vedere al calității și este singurul de acest tip din România. Densitatea și textura acestui lemn, care provine de la o specie de arțari ce crește doar la nord de paralela 35, în Statele Unite și Canada, îi conferă o rezistență sporită în timp, cu o durată de viață de peste 30 de ani, interval în care poate fi refinisat de până la șase ori.

“Am analizat și am studiat mai multe sisteme de parchet înainte de a lua o decizie în ceea ce privește produsul final. Așa cum în marile arene din întreaga lume suprafața de joc devine un simbol pentru oraș, și terenul din Sala Sporturilor este personalizat cu identitatea vizuală a clubului. Vrem să dezvoltăm în continuare această cultură a sportului și să construim o comunitate strânsă în jurul emblemei CSM”, a mai spus Talpeș.

În acest moment, marea majoritate a echipelor care evoluează în NBA o fac pe un parchet de acest tip, printre care Boston Celtics, Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets sau Philadelphia 76ers.

De asemenea, ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, Rio 2016 și Tokyo 2020 au avut loc pe un parchet Connor, iar turneul final al NCAA se joacă din anul 2006 pe un asemenea sistem de parchet modular.

Pe lângă lemnul de calitate, cu o suprafața netedă, sistemul Powershock, aflat sub stratul de lemn, asigură elasticitatea, protejând articulațiile și oferă astfel o siguranță sporită sportivilor.

Sistemul modular este fiabil și rezistă în timp la repetatele operații de montare și demontare necesare în cazul unei arene multifuncționale, care poate găzdui pe lângă meciurile de baschet și alte evenimente precum conferințe sau concerte.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECENTE

Echipele fruntașe din Liga a V-a au obținut victorii pe linie

0
Litoral Sport Corbu, Aurora 23 August și Gloria Băneasa 2 conduc în clasamentele celor 3 serii După două săptămăni în care nu s-a jucat din...

CSM Constanța a „smuls” un set în confruntarea cu CSO Voluntari

0
Voleibalistele antrenate de Florin Voinea și Radu Began au pus probleme uneia dintre reprezentantele României în cupele europene  Promovată în premieră în Divizia A1, CSM...

Succes pe final pentru baschetbaliștii de la CSM Constanța

0
Echipa pregătită de Dan Fleșeriu a trecut de CSM Baschet Petrolul Ploiești la capătul unui joc important Aflată în luptă pentru calificarea în Top 10...

Axiopolis Cernavodă, învinsă după un meci nebun

0
Echipa pregătită de Petre Grigoraș a pierdut la Gheorghe Doja la capătul unei partide de 8 goluri Ultimul meci oficial din acest an s-a încheiat...

Performanță uriașă pentru Elena Zaharia: Sportiva de la CSM Constanța este vicecampioană mondială!

0
Constănțeanca a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori Aflată la ultima competiție la...

Handbaliștii de la CSM Constanța au încheiat cu o victorie turul Ligii Naționale

0
Elevii lui George Buricea au învins HC Buzău și au terminat prima parte a campionatului pe podium Calificată în primăvara europeană, CSM Constanța este în...