A treia ediția a celui mai mare festival de muzică de pe Litoral, Neversea, s-a încheiat în aceeași atmosferă vibrantă în care a început. Sute de mii de oameni s-a distrat fără încetare timp de patru zile, până la răsărit, pe muzica unora dintre cei mai celebri DJ, cu o energie entuziasmantă. Nici ziua de final nu a fost altfel, mai ales că line-up-ul a fost din nou spectaculos. Poate o să vi se pară un pic ciudat, dar eroii serii nu au fost la scena principală. The Ark a fost în centrul atenției pentru că invitații de onoare au fost cei trei băieți de la Paraziții. Cu versurile binecunoscute și brăzdate de bip-uri, cu felul lor unic de a comunica incendiar cu publicul, Cheloo, Ombladon și Freakadadisk au atras o mare de fani, care au cântat pe tot parcursul concertului. La final, au plecat de pe scenă, lăsând să răsune în urma lor mult controversata “Antimiliție”.
Spectacolul pe scena principală a început cu excentricul Gianluca Vacchi, milionarul italian fiind primit cu multă curiozitate de cei prezenți. În lipsa lui DJ Snake, forțat să-și anuleze prezența la Neversea din cauza unor probleme de sănătate, vedeta a fost DJ-ul belgian Lost Frequencies, care a mixat îmbrăcat cu tricoul naționalei de fotbal a României Una dintre surprizele serii a fost oferită de Quintino, care a avut un invitat special. Nimeni altul de Steve Aoki, cel care a mărturisit că iubește festivalul de la Constanța. Recitalurile celor de la Bassjackers și Kadebostany au precedat impresionantul foc de artificii de la miezul nopții. Matoma a avut onoarea și bucuria de a încheia ediția din acest an a festivalului, mixând până când soarele a început să se ivească la orizont.
Cum a fost a treia ediție a Neversea? Fabuloasă la nivel de organizare. Un orășel extrem de viu pus în scenă pe malul mării, la Constanța, într-un cadrul natural spectculos. Pe lângă concerte, cei prezenți în patru zile, în jur de 240.000 de oameni, au avut nenumărate oportunități de distracție, inclusiv scena “Nostalgia”, unde s-au întors la muzică și atmosferă din urmă cu aproape trei decenii. Excelentă și oferta gastronomică, prețurile aproape decente, iar soluțiile digitale de a plăti totul sunt un exemplu pentru orice eveniment care se va organiza pe viitor în România. Merită toate felicitările echipa de organizare, voluntarii și cei care ai asigurat siguranța în perimetrul festivalului, care s-au comportat ireproșabil.
Cel mai controversat moment rămâne maneaua lui Adrian Minune, care s-a auzit la finalul reprezentației lui Salvatore Ganacci. Puține au înțeles gestul ironic al DJ-ul suedez de origine bosniac și au apărut niște discuții mult peste limita normalului. Dar ce să facem, suntem latini și ne aprindem repede. Mă întreb dacă-l vom mai vedea la Neversea și anul viitor. Și apropo de următoarea ediție, organizatorii au dat deja drumul la înscrieri pe pagina oficială a festivalului.