Sportivii din România și de peste hotare vor fi prezenți la a opta ediție a stagiului organizat de ACS Pantheon Constanța
Pentru a opta oară în istoria judo-ului din România, stațiunea Venus va fi din nou capitala sportului pe tatami la nivel juvenil din România. Sute de sportivi de toate vârstele, antrenori sau reprezentanți ai cluburilor din țară, dar și din străinătate, și-au anunțat participarea la Pantheon Judo Camp 2024, stagiul de pregătire organizat în mod tradițional de ACS Pantheon Constanța, al cărui președinte de onoare eeste George Teseleanu.
Cu două luni rămase până la startul evenimentului, au confirmat prezența peste 500 de judoka cu vârste de până la 23 de ani, din județul Constanța, din țară, dar și din Moldova, Ucraina, Bulgaria și Serbia. De altfel, din experiența anilor trecuți, este de așteptat ca numărul acestora să crească până la aproape o mie de participanți.
Conform tradiției, organizatorii Pantheon Judo Camp 2024 vor asigura și prezența unor antrenori de prestigiu internațional, care vor împărtăși astfel din experiența lor tinerilor judoka din România. În această vară, pe lângă sensei Iulian Surlă și sensei Eiji Kikuchi, care sunt coordonatorii tradiționali ai stagiului, vor mai participa sensei Eiko Shepherd și sensei Shinji Hosokawa, ambii având centura neagră cu 8 dani în judo. Campion mondial și olimpic ca sportiv, Shinji Hosokawa este considerat drept una dintre legendele judo-ului internațional și, totodată, unul dintre experții în tomoe-nage. Printre elevii săi s-au numărat Tadahiro Nomura, Shohei Ono și Joshiro Maruyama, toți trei multipli campioni olimpici și mondiali în judo. În prezent, Shinji Hosokawa este membru al IJF Education și membru al Comisiei de Antrenori.
Pe lângă numele mari din judo, așa cum este tradiția stagiilor de la Pantheon Judo Camp, este invitată o personalitatea din lumea academică invitată. În acest an, participanții vor avea bucuria să-l întâlnească pe Ioan Roxin, profesor universitar în tehnologia informației și comunicării la Departamentul „Informatică și multimedia” al Universității Franche-Comté, care va aborda un subiect extrem de actual: Inteligența artificială.
Tocmai datorită acestui interes ridicat, spre deosebire de edițiile anterioare, în această vară stagiul de pregătire a fost extins pe durata a două săptămâni. Prima parte a pregătirii se va desfășura în intervalul 25 – 31 august și se va adresa judoka cu vârsta până în 14 ani. De pe 1 și până pe 7 septembrie în centrul atenției se vor afla sportivii de peste 14 ani, care vor avea la dispoziție un stagiu de pregătire adecvat vârstei lor. Antrenamentele se vor desfășura în cel mai mare dojo în aer liber din Europa, situat în stațiunea Venus. Suplimentar, participanții vor avea la dispoziție și terenuri de sport și de cross fit unde își pot completa pregătirea fizică alături de antrenorii lor.